Gud väntar på oss

Jag kommer ihåg när vi var på Öland för några år sedan. Så ville min dotter gå på barnmöte vid campingen vi bodde på. Nu var det så här att det gick ungdommar med ett rep runt campingen och hämtade upp de barn som ville gå på barnmötet så det var bara ta tag i repet och följa efter. Frida (dottern)  hon missade repet när de gick förbi och de försvann inom synhåll. Då fick hon för sig att hon kunde vägen så  hon fick bestämma vägen. Jag visste vägen till tältet där mötet skulle äga rum men Frida gick helt åt ett annat håll. Jag försökte förklara för henne att hon gick åt fel håll men hon lyssnadr inte så jag fick bara lungt följa efter henne, hon ville ju klara av det själv och hitta vägen. Till slut gav hon upp och insåg att hon behövde min hjälp och jag visade henne vägen till tältet där mötet var.

Så där är det med oss också, när det gäller att vi ska fixa saker på egen hand och vi inte klara det själva. Vi försöker  lösa våra problem och  gå vår egen väg men det kan bli fel, visst vissa saker fixar vi, Gud har ju skapat oss så han har hu inte gjort människan helt korkad. Vi är ju skapad till hans avbild men i visssa fall behöver vi hjälp i från vår Herre? Det är bl a därför vi har fått Gud den Helige Ande. Gud vill vara delaktig i vårt liv i vått och torrt men ofta så försöker vi själva medan Gud knackar oss på axeln och han säger här är vägen, gör så här, så gör vi ändå inte det. Hur många gånger när vi tittar vi backspegeln i våra liv upptäcker vi att Gud har talat till oss. Tänk vad mycket tid och energi vi sparar på att lyssna till Gud och göra som han säger då  gör vi  rätt på en gång. Gud har ju ett helt annat perspektiv än vad vi har och vi är ju barn innan vi kommer upp till andlig mognad.

Category(s): Frälsning

Comments are closed.